Overbruggingskredieten kunnen nu ook Portugal aan een financiële baxter hangen, maar daarmee is de overleving van het land nog altijd niet gegarandeerd. Het is de bedoeling dat het land economisch sneller gaat groeien dan de rente die op de ontvangen steun moet worden betaald.

Het zal duidelijk zijn dat het nog wel even kan duren alvorens de Portugese economie snel genoeg gaat groeien, iets wat ook geldt voor de Griekse en de Ierse economie. Financiële zelfstandigheid voor Griekenland, Ierland en Portugal kan dus nog jarenlang uitblijven.

Overbruggingskredieten kunnen nu ook Portugal aan een financiële baxter hangen, maar daarmee is de overleving van het land nog altijd niet gegarandeerd. Het is de bedoeling dat het land economisch sneller gaat groeien dan de rente die op de ontvangen steun moet worden betaald. Het zal duidelijk zijn dat het nog wel even kan duren alvorens de Portugese economie snel genoeg gaat groeien, iets wat ook geldt voor de Griekse en de Ierse economie. Financiële zelfstandigheid voor Griekenland, Ierland en Portugal kan dus nog jarenlang uitblijven.