De veldslag in kwestie gaat tussen deflatie en inflatie. Volgens Rickards zal het slechts een kwestie van tijd worden alvorens de strijd een climax zal bereiken. Wie zal deze epische strijd winnen? Rickards laat in zijn boek het antwoord op deze vraag blanco. Het is namelijk nog te vroeg om de afloop van de strijd te voorspellen.

Het probleem is dat we alleen maar een verre herinnering hebben aan beide economische kwalen. Het tijdperk van de grote deflatie dateert al van de Great Depression in de Verenigde Staten in de jaren 30 van de vorige eeuw, dat van de grote inflatie uit de Weimar republiek in Duitsland nog 10 jaar eerder.

De veldslag in kwestie gaat tussen deflatie en inflatie. Volgens Rickards zal het slechts een kwestie van tijd worden alvorens de strijd een climax zal bereiken. Wie zal deze epische strijd winnen? Rickards laat in zijn boek het antwoord op deze vraag blanco. Het is namelijk nog te vroeg om de afloop van de strijd te voorspellen. Het probleem is dat we alleen maar een verre herinnering hebben aan beide economische kwalen. Het tijdperk van de grote deflatie dateert al van de Great Depression in de Verenigde Staten in de jaren 30 van de vorige eeuw, dat van de grote inflatie uit de Weimar republiek in Duitsland nog 10 jaar eerder.