Financiële waarden trokken de kar. Voor deze sector beperkte het positieve nieuws zich niet alleen tot de uitkomsten van de stresstest.

Vorige week werd ook bekendgemaakt dat de invoering van strengere kapitaaleisen, Basel 3, wordt uitgesteld. Daarnaast werden de eerste kwartaalresultaten van de grootbanken door beleggers positief ontvangen. Ook in andere sectoren verrassen de meeste kwartaalresultaten positief.

Mogelijk biedt de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten volgens ABN Amro meer inspiratie. Nu zijn de ondernemingsuitspraken over de vooruitzichten naar het oordeel van de beleggers te voorzichtig.

Dat is goed te begrijpen. Het tempo van economisch herstel zwakt af en het merendeel van de winstverbetering leunt nog steeds op kostenbeheersing en niet op omzetgroei.

ABN Amro: "Positieve uitzonderingen hierop zijn te vinden in de exportgerichte ondernemingen en de sector informatietechnologie. Dat zijn de koplopers van het herstel. Door hun omvang en internationale spreiding staan deze bedrijven bekend als kwaliteitsaandelen. Dat is de reden dat onze analisten een beleggingsvoorkeur herhalen voor deze bedrijven."

Financiële waarden trokken de kar. Voor deze sector beperkte het positieve nieuws zich niet alleen tot de uitkomsten van de stresstest. Vorige week werd ook bekendgemaakt dat de invoering van strengere kapitaaleisen, Basel 3, wordt uitgesteld. Daarnaast werden de eerste kwartaalresultaten van de grootbanken door beleggers positief ontvangen. Ook in andere sectoren verrassen de meeste kwartaalresultaten positief. Mogelijk biedt de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten volgens ABN Amro meer inspiratie. Nu zijn de ondernemingsuitspraken over de vooruitzichten naar het oordeel van de beleggers te voorzichtig. Dat is goed te begrijpen. Het tempo van economisch herstel zwakt af en het merendeel van de winstverbetering leunt nog steeds op kostenbeheersing en niet op omzetgroei. ABN Amro: "Positieve uitzonderingen hierop zijn te vinden in de exportgerichte ondernemingen en de sector informatietechnologie. Dat zijn de koplopers van het herstel. Door hun omvang en internationale spreiding staan deze bedrijven bekend als kwaliteitsaandelen. Dat is de reden dat onze analisten een beleggingsvoorkeur herhalen voor deze bedrijven."