Het programma dat aan zijn land werd opgelegd was verre van perfect en dus kan de reactie op dat programma het evenmin zijn. De minister probeerde meer uitstel te krijgen om de opgelegde maatregelen door te voeren, maar de kans is klein dat Europa op die vraag zal ingaan.

Europa dreigt het geduld te verliezen, de financiële steun aan Griekenland kan volgens sommige officials in de eurozone tijdelijk bevroren worden. Een aantal impopulaire maatregelen werden tot dusver niet uitgevoerd en dat zou de Grieken wel eens zuur kunnen opbreken.

Het programma dat aan zijn land werd opgelegd was verre van perfect en dus kan de reactie op dat programma het evenmin zijn. De minister probeerde meer uitstel te krijgen om de opgelegde maatregelen door te voeren, maar de kans is klein dat Europa op die vraag zal ingaan. Europa dreigt het geduld te verliezen, de financiële steun aan Griekenland kan volgens sommige officials in de eurozone tijdelijk bevroren worden. Een aantal impopulaire maatregelen werden tot dusver niet uitgevoerd en dat zou de Grieken wel eens zuur kunnen opbreken.