Op de eerste plaats stelt zich het probleem van de veroudering van de Europese bevolking, zo merkt ING IM op. Die veroudering zal op de toekomstige begrotingen van de Europese lidstaten gaan wegen.

De onevenwichten nemen toe, waardoor de sociale onrust kan toenemen. Anderzijds zijn er signalen die wijzen op een economische opleving, maar de deflatoire druk is nog niet verdwenen.

"Ceteris Paribus", verwacht ING IM dat de Europese Centrale Bank de refi rente gaat optrekken tot 1,25% in de loop van het derde kwartaal van 2011. Een renteverhoging kan echter uitgesteld worden wanneer de koers van de euro verder aantrekt.

Op de eerste plaats stelt zich het probleem van de veroudering van de Europese bevolking, zo merkt ING IM op. Die veroudering zal op de toekomstige begrotingen van de Europese lidstaten gaan wegen. De onevenwichten nemen toe, waardoor de sociale onrust kan toenemen. Anderzijds zijn er signalen die wijzen op een economische opleving, maar de deflatoire druk is nog niet verdwenen. "Ceteris Paribus", verwacht ING IM dat de Europese Centrale Bank de refi rente gaat optrekken tot 1,25% in de loop van het derde kwartaal van 2011. Een renteverhoging kan echter uitgesteld worden wanneer de koers van de euro verder aantrekt.