De centrale bank heeft dus gedaan wat er van haar werd gevraagd, maar nu is het de beurt aan de regeringen om hun deel van het werk te doen. De Europese politiek heeft namelijk te weinig gedaan om aan de basis van de huidige problemen iets te doen, die fundamentals blijven nog altijd veel te zwak.

Daarom is het bijvoorbeeld onverklaarbaar dat Spanje minder rente moet betalen op zijn staatsobligaties dan de Verenigde Staten, dit terwijl de Spaanse werkloosheid hoger is dan de Amerikaanse. Bovendien moet de vraag gesteld worden hoe geloofwaardig het herstel in de eurozone mag genoemd worden.

De centrale bank heeft dus gedaan wat er van haar werd gevraagd, maar nu is het de beurt aan de regeringen om hun deel van het werk te doen. De Europese politiek heeft namelijk te weinig gedaan om aan de basis van de huidige problemen iets te doen, die fundamentals blijven nog altijd veel te zwak. Daarom is het bijvoorbeeld onverklaarbaar dat Spanje minder rente moet betalen op zijn staatsobligaties dan de Verenigde Staten, dit terwijl de Spaanse werkloosheid hoger is dan de Amerikaanse. Bovendien moet de vraag gesteld worden hoe geloofwaardig het herstel in de eurozone mag genoemd worden.