De markten vrezen namelijk dat de landen uit de Europese periferie de groei in de eurozone gaan afremmen. De financiële spanningen binnen de eurozone kunnen als gevolg daarvan opnieuw oplopen.

Robin Marshall, director fixed income management in Londen bij Smith & Williamson Investment Management, is van mening dat de beleggers weer uitwijken naar de allerveiligste beleggingen.

De groei in de eurozone is veel trager dan die in Duitsland. Marshall verwijst naar het feit dat de Griekse economie al voor het zevende kwartaal op rij is gekrompen en dat van een omslag in het sentiment nog geen sprake is. De cijfers uit de periferie doen de twijfels over de houdbaarheid van het herstel toenemen.

De markten vrezen namelijk dat de landen uit de Europese periferie de groei in de eurozone gaan afremmen. De financiële spanningen binnen de eurozone kunnen als gevolg daarvan opnieuw oplopen. Robin Marshall, director fixed income management in Londen bij Smith & Williamson Investment Management, is van mening dat de beleggers weer uitwijken naar de allerveiligste beleggingen. De groei in de eurozone is veel trager dan die in Duitsland. Marshall verwijst naar het feit dat de Griekse economie al voor het zevende kwartaal op rij is gekrompen en dat van een omslag in het sentiment nog geen sprake is. De cijfers uit de periferie doen de twijfels over de houdbaarheid van het herstel toenemen.