Banken, verzekeraars en asset managers in de Standard & Poor's 500 Index worden nu verhandeld aan 12,30 de verwachte winst en dat is het laagste niveau sinds maart 2009.

De financiële sector is momenteel de op één na goedkoopste sector binnen de S&P 500. Dat is op zich eigenaardig, want de winsten van banken, verzekeraars en asset managers zouden dit jaar met gemiddeld 12% stijgen.

Hoe kan worden verklaard waarom de financials zijn achtergebleven. Dat heeft te maken met de verwachting dat de banken de eerste slachtoffers zouden zijn wanneer de stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse regering uitdoven.

Banken, verzekeraars en asset managers in de Standard & Poor's 500 Index worden nu verhandeld aan 12,30 de verwachte winst en dat is het laagste niveau sinds maart 2009. De financiële sector is momenteel de op één na goedkoopste sector binnen de S&P 500. Dat is op zich eigenaardig, want de winsten van banken, verzekeraars en asset managers zouden dit jaar met gemiddeld 12% stijgen. Hoe kan worden verklaard waarom de financials zijn achtergebleven. Dat heeft te maken met de verwachting dat de banken de eerste slachtoffers zouden zijn wanneer de stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse regering uitdoven.