Gezien het verloop van zaken in de VS en in Europa, geloven de economen van PIMCO dat de financiële sector wordt gedwongen om kleiner te worden ten opzichte van de economie van de regio waarin ze zich bevinden.

Financiële instellingen zullen ook gedwongen worden om te werken met hogere liquiditeitsniveaus en met lagere schuldhefbomen.

Je kunt niet de schuldhefbomen in het gehele mondiale financiële systeem in een keer verminderen, aldus PIMCO. Regeringen moeten het proces ondersteunen met een aantal beschermende maatregelen, zoals het verschaffen van liquiditeit in geval van tegenslagen.

Gezien het verloop van zaken in de VS en in Europa, geloven de economen van PIMCO dat de financiële sector wordt gedwongen om kleiner te worden ten opzichte van de economie van de regio waarin ze zich bevinden. Financiële instellingen zullen ook gedwongen worden om te werken met hogere liquiditeitsniveaus en met lagere schuldhefbomen. Je kunt niet de schuldhefbomen in het gehele mondiale financiële systeem in een keer verminderen, aldus PIMCO. Regeringen moeten het proces ondersteunen met een aantal beschermende maatregelen, zoals het verschaffen van liquiditeit in geval van tegenslagen.