Utermann stelt dat de financiële repressie de komende jaren zal aanhouden. De geschiedenis wijst uit dat financiële repressie een langzaam en verraderlijk proces is en dat in zulke tijden het behalen van een reëel rendement het grootste probleem is voor beleggers.

Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn:

• Amerikaanse aandelen zijn momenteel relatief duur vanuit het perspectief van waardering. Het prijsverschil met Europese aandelen is in 30 jaar niet zo hoog geweest.

• Europese aandelen lijken goedkoop terwijl de opkomende markten het aantrekkelijkste segment zijn.

• Niet alleen aandelen in opkomende landen - en dan vooral Azië - zijn aantrekkelijk. Dit geldt ook voor obligaties in Azië. Deze bieden beleggers een goede risico-return, zeker gezien de lage of zelfs negatieve rendementen van Amerikaans staatspapier.

Utermann stelt dat de financiële repressie de komende jaren zal aanhouden. De geschiedenis wijst uit dat financiële repressie een langzaam en verraderlijk proces is en dat in zulke tijden het behalen van een reëel rendement het grootste probleem is voor beleggers. Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn: • Amerikaanse aandelen zijn momenteel relatief duur vanuit het perspectief van waardering. Het prijsverschil met Europese aandelen is in 30 jaar niet zo hoog geweest. • Europese aandelen lijken goedkoop terwijl de opkomende markten het aantrekkelijkste segment zijn. • Niet alleen aandelen in opkomende landen - en dan vooral Azië - zijn aantrekkelijk. Dit geldt ook voor obligaties in Azië. Deze bieden beleggers een goede risico-return, zeker gezien de lage of zelfs negatieve rendementen van Amerikaans staatspapier.