"Financiële repressie blijft volgend jaar de belangrijkste uitdaging voor de deelnemers op de kapitaalmarkt, zelfs met een cyclisch herstel en de gematigde economische groeivooruitzichten," aldus Andreas Utermann, Global Chief Investment Officer van AllianzGI, dat wereldwijd 322 miljard euro beheert.

"Beleggers moeten er rekening mee houden dat centrale banken het lage rentebeleid voortzetten omdat veel ontwikkelde landen nu pas beginnen met het aanpakken van de onhoudbare niveaus van de overheidsschuld. Het grootste risico in de ogen van de beleidsmakers komt niet van inflatie maar van deflatie."

"Financiële repressie blijft volgend jaar de belangrijkste uitdaging voor de deelnemers op de kapitaalmarkt, zelfs met een cyclisch herstel en de gematigde economische groeivooruitzichten," aldus Andreas Utermann, Global Chief Investment Officer van AllianzGI, dat wereldwijd 322 miljard euro beheert. "Beleggers moeten er rekening mee houden dat centrale banken het lage rentebeleid voortzetten omdat veel ontwikkelde landen nu pas beginnen met het aanpakken van de onhoudbare niveaus van de overheidsschuld. Het grootste risico in de ogen van de beleidsmakers komt niet van inflatie maar van deflatie."