Ricards sluit niet uit dat deze crisis nog erger zal worden dan die van 1998 en 2008. Hij denkt dat het Internationaal Monetair Fonds in dergelijke omstandigheden zijn trots opzij kan zetten en kan werken aan de invoering van een nieuw financieel systeem.

Dat nieuw financieel systeem zal deels gebaseerd zijn op de herinvoering van de goudstandaard. Deze evolutie zal niet rimpelloos verlopen, ze zal gepaard gaan met een periode van grote onrust. Stakingen, rellen, sabotage enzovoort zullen de normale werking van de staat verhinderen.

Ricards sluit niet uit dat deze crisis nog erger zal worden dan die van 1998 en 2008. Hij denkt dat het Internationaal Monetair Fonds in dergelijke omstandigheden zijn trots opzij kan zetten en kan werken aan de invoering van een nieuw financieel systeem. Dat nieuw financieel systeem zal deels gebaseerd zijn op de herinvoering van de goudstandaard. Deze evolutie zal niet rimpelloos verlopen, ze zal gepaard gaan met een periode van grote onrust. Stakingen, rellen, sabotage enzovoort zullen de normale werking van de staat verhinderen.