Dit zou op dat moment ongetwijfeld met verregaande financiële schokgolven gepaard zijn gegaan , maar veroorzaakt nu enkel wat rimpels op de Europese financiële markten.

Deze "rimpels" staan daarenboven meer in verband met de ontwikkelingen in de VSA en China dan in Europa. (Want vandaar moet de impuls voor de groei nu eenmaal komen.)

De Europese financiële omgeving is duidelijk veel stabieler geworden dankzij de ingrepen van de ECB waardoor de Europese banken zich van liquiditeit verzekerd weten en speculanten het niet aandurven om het op te nemen tegen een Europese machine die zoveel geld mag en kan drukken als nodig wordt geacht. (of alleszins momenteel deze boodschap mag verspreiden).

Vandaar dat Europese aandelen volgens professor Stefan Duchateau het voordeel van de twijfel blijven genieten, voor zover het geografische accent hierbij op Duitsland en Scandinavië wordt gelegd.

Europese bedrijfsobligaties blijft hij momenteel aanhouden, gelet op de stabiliteit van de huidige "spreads" maar bijkomende posities worden niet opgebouwd. De huidige rentestand laat dit gewoon niet meer toe.

Aandelen blijven dus overwogen in De beleggingsstrategie, met nadruk op Aziatische marken, Duitse, Amerikaanse en Scandinavische namen.

De sterk onderwogen positie in Japan, werden recentelijk terug opgevoerd. Obligaties zijn als rubriek onderwogen maar binnen deze beleggingsklasse wordt de positie in Emerging bonds sterk overwogen.

Dit zou op dat moment ongetwijfeld met verregaande financiële schokgolven gepaard zijn gegaan , maar veroorzaakt nu enkel wat rimpels op de Europese financiële markten. Deze "rimpels" staan daarenboven meer in verband met de ontwikkelingen in de VSA en China dan in Europa. (Want vandaar moet de impuls voor de groei nu eenmaal komen.) De Europese financiële omgeving is duidelijk veel stabieler geworden dankzij de ingrepen van de ECB waardoor de Europese banken zich van liquiditeit verzekerd weten en speculanten het niet aandurven om het op te nemen tegen een Europese machine die zoveel geld mag en kan drukken als nodig wordt geacht. (of alleszins momenteel deze boodschap mag verspreiden). Vandaar dat Europese aandelen volgens professor Stefan Duchateau het voordeel van de twijfel blijven genieten, voor zover het geografische accent hierbij op Duitsland en Scandinavië wordt gelegd. Europese bedrijfsobligaties blijft hij momenteel aanhouden, gelet op de stabiliteit van de huidige "spreads" maar bijkomende posities worden niet opgebouwd. De huidige rentestand laat dit gewoon niet meer toe. Aandelen blijven dus overwogen in De beleggingsstrategie, met nadruk op Aziatische marken, Duitse, Amerikaanse en Scandinavische namen. De sterk onderwogen positie in Japan, werden recentelijk terug opgevoerd. Obligaties zijn als rubriek onderwogen maar binnen deze beleggingsklasse wordt de positie in Emerging bonds sterk overwogen.