De FED moet een afweging maken tussen de gevaren verbonden aan het geleidelijk aan afbouwen van de steunmaatregelen - gevaren die relatief klein lijken - en de risico's verbonden aan het verder zetten van de huidige politiek van quantative easing-programma's.

Naarmate het taperen worden uitgesteld zal het financieel systeem steeds meer opgeblazen worden tot op een bepaald moment het punt wordt bereikt dat de situatie niet langer houdbaar is. De financiële markten zullen dan van een nog diepere klif moeten duiken.

De FED moet een afweging maken tussen de gevaren verbonden aan het geleidelijk aan afbouwen van de steunmaatregelen - gevaren die relatief klein lijken - en de risico's verbonden aan het verder zetten van de huidige politiek van quantative easing-programma's. Naarmate het taperen worden uitgesteld zal het financieel systeem steeds meer opgeblazen worden tot op een bepaald moment het punt wordt bereikt dat de situatie niet langer houdbaar is. De financiële markten zullen dan van een nog diepere klif moeten duiken.