Maar niet iedereen vreest dat het lossen van lucht uit de QE-balonnen tot financiële rampen aanleiding moet geven. James Altucher, blogger en managing director van Formula Capital, waagt het zelfs om met een zeer gedurfde voorspelling naar buiten te komen.

Hij ziet de Dow Jones stijgen tot 20.000 punten zodra QE wordt stopgezet en dat binnen een tijdspanne van 18 tot 24 maanden. De economie in de VS groeit nog steeds en de stemming op de beurzen is opperbest. Er is dus geen enkele reden om aan te nemen dat de financiële markten in de problemen zullen raken bij de stopzetting van QE.

Maar niet iedereen vreest dat het lossen van lucht uit de QE-balonnen tot financiële rampen aanleiding moet geven. James Altucher, blogger en managing director van Formula Capital, waagt het zelfs om met een zeer gedurfde voorspelling naar buiten te komen. Hij ziet de Dow Jones stijgen tot 20.000 punten zodra QE wordt stopgezet en dat binnen een tijdspanne van 18 tot 24 maanden. De economie in de VS groeit nog steeds en de stemming op de beurzen is opperbest. Er is dus geen enkele reden om aan te nemen dat de financiële markten in de problemen zullen raken bij de stopzetting van QE.