De dollar zal in de tweede helft van dit jaar als een pudding in elkaar ploffen, het is volgens Jacobsen daarom aangewezen om short te gaan op de dollar ten opzichte van zowel de euro als de yen. Ook obligaties bieden een veilige vluchthaven, Jacobsen adviseert de aankoop van Deense staatsobligaties.

Want de hoofdeconoom van Saxo is er van overtuigd dat vastrentende waarden dit jaar alle andere asset klassen zullen kloppen. Naast Deense staatsobligaties kijkt Jacobsen ook naar de Duitse bunds, evenals naar de Amerikaanse Treasuries met een looptijd van 10 jaar.

De dollar zal in de tweede helft van dit jaar als een pudding in elkaar ploffen, het is volgens Jacobsen daarom aangewezen om short te gaan op de dollar ten opzichte van zowel de euro als de yen. Ook obligaties bieden een veilige vluchthaven, Jacobsen adviseert de aankoop van Deense staatsobligaties. Want de hoofdeconoom van Saxo is er van overtuigd dat vastrentende waarden dit jaar alle andere asset klassen zullen kloppen. Naast Deense staatsobligaties kijkt Jacobsen ook naar de Duitse bunds, evenals naar de Amerikaanse Treasuries met een looptijd van 10 jaar.