De BIS waarschuwt al langer voor de gevaren van de monetaire politiek zoals die door de Federal Reserve, de Bank of England, de Bank of Japan en andere centrale banken wordt gevoerd.

De financiële markten hebben zich opgetrokken aan de politiek van deze centrale banken, maar deze levenslijn kan vroeg of laat doorbroken worden.

Een expansieve monetaire politiek verlaagt namelijk de discount aan dewelke toekomstige winsten gewaardeerd worden. De overstap naar een meer 'normale' monetaire politiek belooft bijzonder heftig te worden want de financiële markten zullen van hun zuurstoftoevoer afgesneden worden.

De BIS waarschuwt al langer voor de gevaren van de monetaire politiek zoals die door de Federal Reserve, de Bank of England, de Bank of Japan en andere centrale banken wordt gevoerd. De financiële markten hebben zich opgetrokken aan de politiek van deze centrale banken, maar deze levenslijn kan vroeg of laat doorbroken worden. Een expansieve monetaire politiek verlaagt namelijk de discount aan dewelke toekomstige winsten gewaardeerd worden. De overstap naar een meer 'normale' monetaire politiek belooft bijzonder heftig te worden want de financiële markten zullen van hun zuurstoftoevoer afgesneden worden.