Maar de markten begonnen volgens ABN Amro later toch wat aan zijn woorden te twijfelen, toen hij zei dat het tempo de komende vergaderingen al wat verlaagd zou kunnen worden.

Dat geeft aan dat de markten momenteel erg nerveus zijn. Ook ECB-president Draghi en gouverneur Kuroda van de Bank of Japan deden een duit in het zakje. Draghi zei dat de ECB, indien de economische situatie verder zou verslechteren, de officiële rente nogmaals zou verlagen.

Kuroda liet weten dat het stimulerende beleid op het huidige peil zal worden voortgezet en dat hij daarbij geen doelen voor de yen en de aandelenmarkt op het oog had.

Op vrijdag werd tenslotte bekend dat het Duitse ondernemersvertrouwen (de Ifo-index) in mei onverwacht sterk is gestegen tot 105,5, vergeleken met 104,4 in april.

Maar de markten begonnen volgens ABN Amro later toch wat aan zijn woorden te twijfelen, toen hij zei dat het tempo de komende vergaderingen al wat verlaagd zou kunnen worden. Dat geeft aan dat de markten momenteel erg nerveus zijn. Ook ECB-president Draghi en gouverneur Kuroda van de Bank of Japan deden een duit in het zakje. Draghi zei dat de ECB, indien de economische situatie verder zou verslechteren, de officiële rente nogmaals zou verlagen. Kuroda liet weten dat het stimulerende beleid op het huidige peil zal worden voortgezet en dat hij daarbij geen doelen voor de yen en de aandelenmarkt op het oog had. Op vrijdag werd tenslotte bekend dat het Duitse ondernemersvertrouwen (de Ifo-index) in mei onverwacht sterk is gestegen tot 105,5, vergeleken met 104,4 in april.