De financiële markten gaan genadeloos zijn als we niet snel uit deze hel raken, zo stelde Albert Frere vanmorgen in een interview met Le Soir. Deze week gaat extra veel aandacht naar de veilingen van Zuid-Europees staatspapier.

Daardoor kan België nog meer in de kijker komen te staan. Portugal en Spanje gaan uittesten of de beleggers het nog aandurven om Europese overheidsobligaties te kopen.

Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs Group, is van mening dat het betalen van hogere rentevoeten een reddingsplan voor beide landen dichterbij gaat brengen. Overigens ontkent Duitsland dat er druk op Portugal wordt uitgeoefend om zo'n reddingsplan te aanvaarden.

De financiële markten gaan genadeloos zijn als we niet snel uit deze hel raken, zo stelde Albert Frere vanmorgen in een interview met Le Soir. Deze week gaat extra veel aandacht naar de veilingen van Zuid-Europees staatspapier. Daardoor kan België nog meer in de kijker komen te staan. Portugal en Spanje gaan uittesten of de beleggers het nog aandurven om Europese overheidsobligaties te kopen. Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs Group, is van mening dat het betalen van hogere rentevoeten een reddingsplan voor beide landen dichterbij gaat brengen. Overigens ontkent Duitsland dat er druk op Portugal wordt uitgeoefend om zo'n reddingsplan te aanvaarden.