Mohamed El-Erian van Pimco merkte echter op dat we deze economische prestaties alleszins moeten relativeren.

We bevinden ons namelijk in een omgeving die geen precedenten kent. De centrale banken hebben massaal geld in het systeem gepompt en zo de beurskoersen de lucht ingejaagd. Een dergelijk experiment is op zo'n grote schaal nog nooit ondernomen.

De beleggers hebben dus geen historische voorbeelden waar ze op kunnen terugvallen, evenmin zijn er modellen beschikbaar die iets over de toekomst kunnen zeggen. Ze worden met andere woorden met totale onzekerheid geconfronteerd, niemand weet hoe het huidige experiment zal aflopen.

Mohamed El-Erian van Pimco merkte echter op dat we deze economische prestaties alleszins moeten relativeren. We bevinden ons namelijk in een omgeving die geen precedenten kent. De centrale banken hebben massaal geld in het systeem gepompt en zo de beurskoersen de lucht ingejaagd. Een dergelijk experiment is op zo'n grote schaal nog nooit ondernomen. De beleggers hebben dus geen historische voorbeelden waar ze op kunnen terugvallen, evenmin zijn er modellen beschikbaar die iets over de toekomst kunnen zeggen. Ze worden met andere woorden met totale onzekerheid geconfronteerd, niemand weet hoe het huidige experiment zal aflopen.