Hierbij mag men natuurlijk ook niet uit het oog verliezen dat de meeste wereldbeurzen ook spectaculair zijn gestegen over de afgelopen maanden, waardoor de financiële markten ook zeer gevoelig zijn voor ieder nieuws dat in de toekomst van het ideale scenario zou kunnen worden afgeweken.

Dat geldt zeker voor de Amerikaanse beurzen , maar meer nog voor de Japanse aandelenmarkten waar alle ingehouden beursfrustaties over de afgelopen 25 jaar zich in de afgelopen weken, haast in één klap, vertaalden in een haast ongeloofwaardige koersopstoot.

Na een dergelijke recordrace wordt een aandelenmarkt bijzonder kwetsbaar voor tijdelijke, scherpe correcties, zoals we gisterenmorgen mochten merken.

Hierbij mag men natuurlijk ook niet uit het oog verliezen dat de meeste wereldbeurzen ook spectaculair zijn gestegen over de afgelopen maanden, waardoor de financiële markten ook zeer gevoelig zijn voor ieder nieuws dat in de toekomst van het ideale scenario zou kunnen worden afgeweken. Dat geldt zeker voor de Amerikaanse beurzen , maar meer nog voor de Japanse aandelenmarkten waar alle ingehouden beursfrustaties over de afgelopen 25 jaar zich in de afgelopen weken, haast in één klap, vertaalden in een haast ongeloofwaardige koersopstoot. Na een dergelijke recordrace wordt een aandelenmarkt bijzonder kwetsbaar voor tijdelijke, scherpe correcties, zoals we gisterenmorgen mochten merken.