De financiële markten worden geregeerd door woorden en niet langer door feiten. Vooral de verklaringen afgelegd na afloop van de maandelijkse meetings worden druk beluisterd, de beleggers reageren meteen op wat tijdens die slotverklaringen wordt gezegd.

Maar eigenlijk hebben de financiële markten zo een revolver op de eigen borst gericht, want uiteindelijk zal het kaf toch van het koren gescheiden moeten worden. Dat betekent dat vroeg of laat toch opnieuw naar de fundamentals wordt geluisterd, terwijl de rol van de centrale banken een heel stuk kleiner zal worden.

De financiële markten worden geregeerd door woorden en niet langer door feiten. Vooral de verklaringen afgelegd na afloop van de maandelijkse meetings worden druk beluisterd, de beleggers reageren meteen op wat tijdens die slotverklaringen wordt gezegd. Maar eigenlijk hebben de financiële markten zo een revolver op de eigen borst gericht, want uiteindelijk zal het kaf toch van het koren gescheiden moeten worden. Dat betekent dat vroeg of laat toch opnieuw naar de fundamentals wordt geluisterd, terwijl de rol van de centrale banken een heel stuk kleiner zal worden.