De markt zit volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog altijd in de consolidatiefase waarbij de winsten van de afgelopen weken en maanden verteerd worden.

De uitlating van de Spaanse eerste minister, dat Spanje nog niet onmiddellijk om hulp zal vragen zette een domper op het enthousiasme.

Toch blijft de kans groot dat de vraag naar hulp er in de nabije toekomst toch komt. En misschien paradoxaal zal de markt daar positief op reageren.

Want het maakt de weg vrij voor ECB aankopen, dus meer liquiditeit. En dat blijft de sleutel om de markt te begrijpen. De markt wordt gedreven door de liquiditeitsstromen en veel minder door de fundamentals. Daarom ziet Gijsels dit als een rustpauze en niet het einde van de rally. Time will tell...

Unilever laat wereldwijde groei optekenen

Unilever behoort volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot de wereldwijde top in de voedingssector en persoonlijke verzorging. Vooral de sterke positie in de ontwikkelende landen, meer dan 55% van de groepsomzet, zorgt voor bovengemiddelde
omzetgroei door de toename van het besteedbaar inkomen aldaar.

Ondanks de druk op de marges door de hogere grondstofprijzen verwachten de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers ook een winststijging in de komende jaren en daarbij een verdere stijging van het dividend per aandeel, nu op een rendement van 3,5%. Unilever is een langjarige belegging met een gezond groeipotentieel en de rating van de bank blijft kopen.

De markt zit volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog altijd in de consolidatiefase waarbij de winsten van de afgelopen weken en maanden verteerd worden. De uitlating van de Spaanse eerste minister, dat Spanje nog niet onmiddellijk om hulp zal vragen zette een domper op het enthousiasme. Toch blijft de kans groot dat de vraag naar hulp er in de nabije toekomst toch komt. En misschien paradoxaal zal de markt daar positief op reageren. Want het maakt de weg vrij voor ECB aankopen, dus meer liquiditeit. En dat blijft de sleutel om de markt te begrijpen. De markt wordt gedreven door de liquiditeitsstromen en veel minder door de fundamentals. Daarom ziet Gijsels dit als een rustpauze en niet het einde van de rally. Time will tell... Unilever laat wereldwijde groei optekenenUnilever behoort volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot de wereldwijde top in de voedingssector en persoonlijke verzorging. Vooral de sterke positie in de ontwikkelende landen, meer dan 55% van de groepsomzet, zorgt voor bovengemiddelde omzetgroei door de toename van het besteedbaar inkomen aldaar.Ondanks de druk op de marges door de hogere grondstofprijzen verwachten de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers ook een winststijging in de komende jaren en daarbij een verdere stijging van het dividend per aandeel, nu op een rendement van 3,5%. Unilever is een langjarige belegging met een gezond groeipotentieel en de rating van de bank blijft kopen.