Als voorbeeld wordt verwezen naar euroland, waar de begrotingscrisis enkele maanden geleden aan de basis van een heuse paniekgolf lag. Daar valt momenteel niets meer van te merken.

De Europese obligatiemarkt heeft zich pijlsnel hersteld, ook in de periferie van de eurozone. De resultaten van de stress tests voor de Europese banken hebben het sentiment helpen verbeteren.

Op de markt van obligaties van de landen uit de Europese periferie heeft zelfs een short squeeze plaatsgevonden. In Spanje is de rente op de 10-jarige staatsobligaties bijvoorbeeld teruggevallen tot 4,15%, waar dat op het hoogtepunt van de crisis in juni bijna 5% was.

De aandacht heeft zich nu verplaatst naar de Verenigde Staten, waar het economisch herstel gevaar loopt. Toch is Merrill Lynch Bank of America dat vroeg of laat de Europese begrotingscrisis weer op de voorgrond gaat treden.

Als voorbeeld wordt verwezen naar euroland, waar de begrotingscrisis enkele maanden geleden aan de basis van een heuse paniekgolf lag. Daar valt momenteel niets meer van te merken. De Europese obligatiemarkt heeft zich pijlsnel hersteld, ook in de periferie van de eurozone. De resultaten van de stress tests voor de Europese banken hebben het sentiment helpen verbeteren. Op de markt van obligaties van de landen uit de Europese periferie heeft zelfs een short squeeze plaatsgevonden. In Spanje is de rente op de 10-jarige staatsobligaties bijvoorbeeld teruggevallen tot 4,15%, waar dat op het hoogtepunt van de crisis in juni bijna 5% was. De aandacht heeft zich nu verplaatst naar de Verenigde Staten, waar het economisch herstel gevaar loopt. Toch is Merrill Lynch Bank of America dat vroeg of laat de Europese begrotingscrisis weer op de voorgrond gaat treden.