De koersen op de aandelenmarkten veerden weer wat op en alleen op de markt voor Duitse staatsobligaties bleef een laatste restje risico-aversie over.

De inzet van de Amerikaanse luchtmacht, geholpen door Franse en Britse voedseldroppings heeft de situatie van de ingesloten Yezidi's verbeterd en de positie van IS (Islamic State) verzwakt.

Nu de Iraakse premier Maliki terugtreedt, maakt dat bovendien de weg vrij voor de Amerikanen om meer militaire hulp te leveren.

Van de wapenstilstand tussen Israël en Hamas moeten we afvragen of deze lang stand houdt, maar ook hiervan gaat vooralsnog een rustgevende invloed uit op het internationale klimaat.

De koersen op de aandelenmarkten veerden weer wat op en alleen op de markt voor Duitse staatsobligaties bleef een laatste restje risico-aversie over. De inzet van de Amerikaanse luchtmacht, geholpen door Franse en Britse voedseldroppings heeft de situatie van de ingesloten Yezidi's verbeterd en de positie van IS (Islamic State) verzwakt. Nu de Iraakse premier Maliki terugtreedt, maakt dat bovendien de weg vrij voor de Amerikanen om meer militaire hulp te leveren. Van de wapenstilstand tussen Israël en Hamas moeten we afvragen of deze lang stand houdt, maar ook hiervan gaat vooralsnog een rustgevende invloed uit op het internationale klimaat.