Op de eerste plaats is er het feit dat de depositohouders mee betrokken worden in het verhaal. Het is de eerste keer dat dit gebeurt en de financiële markten zullen dit ongetwijfeld als een precedent gaan beschouwen. Kapitaalvlucht uit de landen van de periferie kan één van de gevolgen daarvan zijn.

Het tweede risico is dat het Cypriotisch parlement tegen het voorstel stemt. Dit kan voor nog meer onzekerheid zorgen, waarbij niet uit te sluiten valt dat een aantal Cypriotische banken in moeilijkheden zullen raken en eventueel zelfs failliet gaan. Deze onzekerheden wegen op de beurzen en op de koers van de euro.

Op de eerste plaats is er het feit dat de depositohouders mee betrokken worden in het verhaal. Het is de eerste keer dat dit gebeurt en de financiële markten zullen dit ongetwijfeld als een precedent gaan beschouwen. Kapitaalvlucht uit de landen van de periferie kan één van de gevolgen daarvan zijn. Het tweede risico is dat het Cypriotisch parlement tegen het voorstel stemt. Dit kan voor nog meer onzekerheid zorgen, waarbij niet uit te sluiten valt dat een aantal Cypriotische banken in moeilijkheden zullen raken en eventueel zelfs failliet gaan. Deze onzekerheden wegen op de beurzen en op de koers van de euro.