Het belangrijkste nieuws is momenteel de Amerikaanse inkoopmanagersindex die vanmiddag om vier uur wordt gepubliceerd.

De Amerikaanse inkoopmanagersindex staat al vanaf juni onder de 50, maar blijft daar wel vlak onder. De markt verwacht dat de index over augustus stabiel tot licht lager zal uitvallen.

Tegelijk met de inkoopmanagersindex worden om vier uur ook de Amerikaanse bouwuitgaven over juli bekendgemaakt, De bouw lijkt uit te bodemen en het cijfer over augustus lag op het hoogste niveau van drie jaar.

De markt verwacht een groei (m-o-m) van 0,4%. Het is vooral de woningbouw die een lichte verbetering laat zien. De publieke bouw stabiliseerde in augustus.

Wat gaat de bouwsector in de Verenigde Staten doen?

De Architecture Billing index, een vooruitkijkende indicator voor de publieke bouw, staat nog onder de 50 (wat duidt op krimp), maar herstelde in juli naar 48,5.

Deze index is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een belangrijke indicator voor Philips lichtdivisie. Een verbetering van de Amerikaanse publieke bouw is belangrijk voor het verdere winstherstel bij deze divisie.

Het belangrijkste nieuws is momenteel de Amerikaanse inkoopmanagersindex die vanmiddag om vier uur wordt gepubliceerd. De Amerikaanse inkoopmanagersindex staat al vanaf juni onder de 50, maar blijft daar wel vlak onder. De markt verwacht dat de index over augustus stabiel tot licht lager zal uitvallen. Tegelijk met de inkoopmanagersindex worden om vier uur ook de Amerikaanse bouwuitgaven over juli bekendgemaakt, De bouw lijkt uit te bodemen en het cijfer over augustus lag op het hoogste niveau van drie jaar. De markt verwacht een groei (m-o-m) van 0,4%. Het is vooral de woningbouw die een lichte verbetering laat zien. De publieke bouw stabiliseerde in augustus.Wat gaat de bouwsector in de Verenigde Staten doen? De Architecture Billing index, een vooruitkijkende indicator voor de publieke bouw, staat nog onder de 50 (wat duidt op krimp), maar herstelde in juli naar 48,5. Deze index is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een belangrijke indicator voor Philips lichtdivisie. Een verbetering van de Amerikaanse publieke bouw is belangrijk voor het verdere winstherstel bij deze divisie.