Hedge fund manager Daniel Loeb is van mening dat wachten op een renteverhoging neerkomt op het "Waiting for Godot", het toneelstuk van de Ierse auteur Samuel Beckett over een man die nooit zou opduiken. Volgens Loeb is de schade aangericht door de monetaire politiek van Ben Bernanke zo groot dat de rente gewoon niet kan opgetrokken worden.

In de loop van het huidige kwartaal zal volgens Loeb blijken dat de Amerikaanse economie veel zwakker is dan algemeen wordt aangenomen. Wanneer dit besef veld wint, zal de FED uiteindelijk moeten terugkrabbelen wat de vooropgestelde renteverhoging betreft.

Hedge fund manager Daniel Loeb is van mening dat wachten op een renteverhoging neerkomt op het "Waiting for Godot", het toneelstuk van de Ierse auteur Samuel Beckett over een man die nooit zou opduiken. Volgens Loeb is de schade aangericht door de monetaire politiek van Ben Bernanke zo groot dat de rente gewoon niet kan opgetrokken worden. In de loop van het huidige kwartaal zal volgens Loeb blijken dat de Amerikaanse economie veel zwakker is dan algemeen wordt aangenomen. Wanneer dit besef veld wint, zal de FED uiteindelijk moeten terugkrabbelen wat de vooropgestelde renteverhoging betreft.