Een duurzame rust op de wisselmarkten is niet direct haalbaar gezien de uiteenlopende strategie van de grote economische blokken.

De vrees voor protectionisme steekt terug de kop op, zoals dat in de jaren dertig was, toen competitieve devaluaties en de ontkoppeling ten aanzien van de goudstandaard de centrale banken dwongen tot zeer extreme maatregelen zoals monetaire versoepelingen en kapitaalcontroles.

Het huidige systeem van zwevende wisselkoersen kan de volatiliteit versterken indien ongepast wordt gereageerd door zowel landen met een versterkende als deze met een verzwakkende munt.

Een duurzame rust op de wisselmarkten is niet direct haalbaar gezien de uiteenlopende strategie van de grote economische blokken. De vrees voor protectionisme steekt terug de kop op, zoals dat in de jaren dertig was, toen competitieve devaluaties en de ontkoppeling ten aanzien van de goudstandaard de centrale banken dwongen tot zeer extreme maatregelen zoals monetaire versoepelingen en kapitaalcontroles. Het huidige systeem van zwevende wisselkoersen kan de volatiliteit versterken indien ongepast wordt gereageerd door zowel landen met een versterkende als deze met een verzwakkende munt.