Gezien de grotere eensgezindheid binnen het linkse blok, is de kans bovendien groot dat laatstgenoemde bij de tweede ronde de presidentstitel definitief naar zich toe gaat trekken. Of dat echter een goede zaak gaat worden voor de Franse beurs, is echter een ander paar mouwen.

Hollande heeft al meermaals verklaard niets te willen weten van de strenge besparingspolitiek die momenteel binnen Europa wordt gevoerd. De socialistische presidentskandidaat is eerder voorstander van maatregelen om de economische groei aan te

zwengelen.

Wat gaan de gevolgen voor Europa worden?

De financiële markten vrezen niet zonder reden dat Francois Hollande een Europese dwarsligger gaat worden. Wanneer hij een politiek van economische stimulatie gaat voeren, zal hij eerder vroeg dan laat in aanraking gaan komen met de Duitse kanselier Angela Merkel.

De financiële markten houden al rekening met zo'n clash, gezien de oplopende credit-default swaps op zowel Frankrijk zelf als op bijvoorbeeld een bank als Credit Agricole. De vraag is nu hoe de financiële markten maandag bij de opening van de financiële markten op de uitslag van de verkiezingen gaan reageren.

Gezien de grotere eensgezindheid binnen het linkse blok, is de kans bovendien groot dat laatstgenoemde bij de tweede ronde de presidentstitel definitief naar zich toe gaat trekken. Of dat echter een goede zaak gaat worden voor de Franse beurs, is echter een ander paar mouwen. Hollande heeft al meermaals verklaard niets te willen weten van de strenge besparingspolitiek die momenteel binnen Europa wordt gevoerd. De socialistische presidentskandidaat is eerder voorstander van maatregelen om de economische groei aan te zwengelen. Wat gaan de gevolgen voor Europa worden? De financiële markten vrezen niet zonder reden dat Francois Hollande een Europese dwarsligger gaat worden. Wanneer hij een politiek van economische stimulatie gaat voeren, zal hij eerder vroeg dan laat in aanraking gaan komen met de Duitse kanselier Angela Merkel. De financiële markten houden al rekening met zo'n clash, gezien de oplopende credit-default swaps op zowel Frankrijk zelf als op bijvoorbeeld een bank als Credit Agricole. De vraag is nu hoe de financiële markten maandag bij de opening van de financiële markten op de uitslag van de verkiezingen gaan reageren.