Bij de beleggers is de frustratie in de afgelopen maanden stelselmatig toegenomen. Europa bleek vooral ruzie te maken en nietszeggende verklaringen af te leggen, zonder dat er effectief iets gebeurde.

Vorige week kondigde de Europese Centrale Bank aan alleen Ierse en Portugese staatsobligaties te gaan inkopen, waar de financiële markten hadden gehoopt dat dit ook zou voor Spaanse en Italiaanse obligaties zou gelden.

Het voorstel werd onder invloed van de financiële markten tijdens het weekend herroepen, ook Spaanse en Italiaanse obligaties worden nu opnieuw ingekocht.

Bij de beleggers is de frustratie in de afgelopen maanden stelselmatig toegenomen. Europa bleek vooral ruzie te maken en nietszeggende verklaringen af te leggen, zonder dat er effectief iets gebeurde. Vorige week kondigde de Europese Centrale Bank aan alleen Ierse en Portugese staatsobligaties te gaan inkopen, waar de financiële markten hadden gehoopt dat dit ook zou voor Spaanse en Italiaanse obligaties zou gelden. Het voorstel werd onder invloed van de financiële markten tijdens het weekend herroepen, ook Spaanse en Italiaanse obligaties worden nu opnieuw ingekocht.