Greg Gibbs, currency strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sidney, vreest voor tegenvallend nieuws. Dat zou deining kunnen veroorzaken op de financiële markten.

Een gevolg kan zijn dat de zwakkere banken in de eurozone zichzelf moeilijker gefinancierd gaan krijgen. Daardoor zou er opnieuw koersdruk op de euro kunnen ontstaan.

Van de Ierse financieninister Brian Lenihan wordt verwacht dat hij voor 1 oktober bekend maakt wat de uiteindelijke kostprijs van de redding van Anglo Irish Bank gaat zijn.

De regering schat die kostprijs op 22 miljard dollar, maar Standard & Poor's rekent eerder op een bedrag van 35 miljard dollar. Dat zou overeenstemmen met 20% van het Ierse BBP. De markt wil eindelijk klaarheid over de zaak.

Greg Gibbs, currency strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sidney, vreest voor tegenvallend nieuws. Dat zou deining kunnen veroorzaken op de financiële markten. Een gevolg kan zijn dat de zwakkere banken in de eurozone zichzelf moeilijker gefinancierd gaan krijgen. Daardoor zou er opnieuw koersdruk op de euro kunnen ontstaan. Van de Ierse financieninister Brian Lenihan wordt verwacht dat hij voor 1 oktober bekend maakt wat de uiteindelijke kostprijs van de redding van Anglo Irish Bank gaat zijn. De regering schat die kostprijs op 22 miljard dollar, maar Standard & Poor's rekent eerder op een bedrag van 35 miljard dollar. Dat zou overeenstemmen met 20% van het Ierse BBP. De markt wil eindelijk klaarheid over de zaak.