Dit gegeven zit echter al grotendeels in de financiële markten verrekend. Ook de Bank of England zal waarschijnlijk nieuwe maatregelen aankondigen om de economie te stimuleren.

Aantal taboes zijn doorbroken, maar plannen moeten nog ondersteund worden

Eigenlijk zijn met het akkoord van vorige week vooral een aantal taboes doorbroken, maar nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeten de plannen ondersteund worden met acties en middelen.

De hoop van beleggers richt zich daarom ook weer op de centrale banken. Doordat de Italiaanse begroting is verbeterd, Spanje extra acties aankondigde en Frankrijk vandaag met een begrotingsvoorstel komt kan dat de ECB dusdanig tevreden stemmen dat zij donderdag al in actie kan komen.

Op een voor de crisis minder belangrijk terrein werd een stemming over het akkoord van vorige week al uitgesteld, namelijk op die van het patentrecht. Een Europees patentrecht zou innovatie kunnen aanzwengelen.

Dit gegeven zit echter al grotendeels in de financiële markten verrekend. Ook de Bank of England zal waarschijnlijk nieuwe maatregelen aankondigen om de economie te stimuleren. Aantal taboes zijn doorbroken, maar plannen moeten nog ondersteund worden Eigenlijk zijn met het akkoord van vorige week vooral een aantal taboes doorbroken, maar nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeten de plannen ondersteund worden met acties en middelen. De hoop van beleggers richt zich daarom ook weer op de centrale banken. Doordat de Italiaanse begroting is verbeterd, Spanje extra acties aankondigde en Frankrijk vandaag met een begrotingsvoorstel komt kan dat de ECB dusdanig tevreden stemmen dat zij donderdag al in actie kan komen. Op een voor de crisis minder belangrijk terrein werd een stemming over het akkoord van vorige week al uitgesteld, namelijk op die van het patentrecht. Een Europees patentrecht zou innovatie kunnen aanzwengelen.