Marks schreef toen over onverantwoord bedrag bij de overheden, het was dit gedrag dat verantwoordelijk was voor de grote bankencrisis. Vandaag stelt Marks vast dat op de financiële markten opnieuw onverantwoorde risico's worden genomen, precies alsof er niets is gebeurd.

Wanneer de beleggers geloven dat de fundamentals er niet toe doen en dat alles drijft op momentum, is er iets grondigs fout. Volgens Marks is het meest gevaarlijke scenario het scenario waarin iedereen gelooft dat er helemaal niets aan de hand is. In zo'n scenario bevinden we ons momenteel als we hem mogen geloven.

Marks schreef toen over onverantwoord bedrag bij de overheden, het was dit gedrag dat verantwoordelijk was voor de grote bankencrisis. Vandaag stelt Marks vast dat op de financiële markten opnieuw onverantwoorde risico's worden genomen, precies alsof er niets is gebeurd. Wanneer de beleggers geloven dat de fundamentals er niet toe doen en dat alles drijft op momentum, is er iets grondigs fout. Volgens Marks is het meest gevaarlijke scenario het scenario waarin iedereen gelooft dat er helemaal niets aan de hand is. In zo'n scenario bevinden we ons momenteel als we hem mogen geloven.