Daarnaast kan het fonds staatsleningen opkopen op de secundaire en kapitaal verstrekken aan banken met solvabiliteitsproblemen.

De eerste EFSF lening, die in januari van dit jaar is uitgegeven om hulp aan Ierland te kunnen geven, heeft op dit moment een rendement dat 114 basispunten hoger is dan een vergelijkbare Duitse staatslening.

Bij uitgifte van deze lening in januari was dit een stuk minder, namelijk 42 basispunten. Het lijkt er volgens Theodoor Gilissen Bankiers op dat de markt minder overtuigd is van de kwaliteit van de garanties waar het EFSF op steunt.

Daarnaast kan het fonds staatsleningen opkopen op de secundaire en kapitaal verstrekken aan banken met solvabiliteitsproblemen. De eerste EFSF lening, die in januari van dit jaar is uitgegeven om hulp aan Ierland te kunnen geven, heeft op dit moment een rendement dat 114 basispunten hoger is dan een vergelijkbare Duitse staatslening. Bij uitgifte van deze lening in januari was dit een stuk minder, namelijk 42 basispunten. Het lijkt er volgens Theodoor Gilissen Bankiers op dat de markt minder overtuigd is van de kwaliteit van de garanties waar het EFSF op steunt.