Het vooruitzicht op meer liquiditeit van de centrale banken zal maken dat de markten meer dan waarschijnlijk goed ondersteund zullen blijven en dit ondanks de zwakke fundamentals.

Ook deze week kwamen er zwakker dan verwachte cijfers uit China aangewaaid. Daar verwachten we ook weer nieuwe maatregelen om de markt te ondersteunen, iets waar groeilanden, grondstoffen en grondstoffen aandelen mogelijk verder van kunnen profiteren.

Situatie op beurzen blijft paradoxaal

Het blijft paradoxaal, alle fundamentele nieuws is weinig opbeurend en toch gaan de markten voor risico gezwind hoger. De kern van het begrip van deze op het eerste gezicht bizarre situatie is dat de marktcyclus momenteel veel meer gecorreleerd is met de monetaire dan met de economische cyclus.

En hoe slechter het economisch gaat, hoe meer geld er wordt geïnjecteerd. Maar natuurlijk is dit hele verhaal volgens Gijsels niet zonder gevaar omdat het niet op fundamentals maar op liquiditeiten van de centrale banken berust .Daarom is het ook zo belangrijk dat de nodige lange termijn maatregelen worden genomen om ook de fundamentals te verbeteren.

Elk nieuws in die richting kan de markten verder vooruit helpen. Volgende week komen we bij het einde van het kwartaal. En vooral in de tweede helft van de week zal er naar alle waarschijnlijkheid stevig gewindowdressed worden wat ook voor verder steun kan zorgen.

Het vooruitzicht op meer liquiditeit van de centrale banken zal maken dat de markten meer dan waarschijnlijk goed ondersteund zullen blijven en dit ondanks de zwakke fundamentals. Ook deze week kwamen er zwakker dan verwachte cijfers uit China aangewaaid. Daar verwachten we ook weer nieuwe maatregelen om de markt te ondersteunen, iets waar groeilanden, grondstoffen en grondstoffen aandelen mogelijk verder van kunnen profiteren.Situatie op beurzen blijft paradoxaal Het blijft paradoxaal, alle fundamentele nieuws is weinig opbeurend en toch gaan de markten voor risico gezwind hoger. De kern van het begrip van deze op het eerste gezicht bizarre situatie is dat de marktcyclus momenteel veel meer gecorreleerd is met de monetaire dan met de economische cyclus. En hoe slechter het economisch gaat, hoe meer geld er wordt geïnjecteerd. Maar natuurlijk is dit hele verhaal volgens Gijsels niet zonder gevaar omdat het niet op fundamentals maar op liquiditeiten van de centrale banken berust .Daarom is het ook zo belangrijk dat de nodige lange termijn maatregelen worden genomen om ook de fundamentals te verbeteren. Elk nieuws in die richting kan de markten verder vooruit helpen. Volgende week komen we bij het einde van het kwartaal. En vooral in de tweede helft van de week zal er naar alle waarschijnlijkheid stevig gewindowdressed worden wat ook voor verder steun kan zorgen.