De centrale banken proberen om die manier de dag van de grote afrekening uit te stellen, maar uiteindelijk gaan ze daar toch niet aan kunnen ontsnappen. Hun pogingen om de goudprijs te drukken, hebben zelfs het omgekeerde effect. De vraag naar goud is namelijk alleen maar groter geworden.

Durden denkt dat we de ondergang van de papieren goudmarkt zullen beleven, wat op een complete nachtmerrie voor de financiële markten zal eindigen. Er werd al langer gevreesd dat de centrale banken het opgevraagde goud niet zullen kunnen tonen en volgens Durden is het moment aangebroken dat dit zwart op wit zal worden aangetoond.

De centrale banken proberen om die manier de dag van de grote afrekening uit te stellen, maar uiteindelijk gaan ze daar toch niet aan kunnen ontsnappen. Hun pogingen om de goudprijs te drukken, hebben zelfs het omgekeerde effect. De vraag naar goud is namelijk alleen maar groter geworden. Durden denkt dat we de ondergang van de papieren goudmarkt zullen beleven, wat op een complete nachtmerrie voor de financiële markten zal eindigen. Er werd al langer gevreesd dat de centrale banken het opgevraagde goud niet zullen kunnen tonen en volgens Durden is het moment aangebroken dat dit zwart op wit zal worden aangetoond.