De financiële markten spiegelen ons alleen maar leugens voor, aldus Durden. De besparingspolitiek is mislukt, de werkloosheid vliegt door het dak uit, economisch boeren we in sneltreinvaart achteruit, er worden meer en meer belastingen opgelegd en ga zo maar door.

Het enige wat ons tegenhoudt om over de rand van de afgrond te tuimelen, is de grote hoeveelheid geld dat van de persen rolt. Dat vers geld moet een bestemming krijgen en vloeit dus naar de financiële markten die op ons op een leugenachtige manier komen vertellen dat alles goed gaat.

De financiële markten spiegelen ons alleen maar leugens voor, aldus Durden. De besparingspolitiek is mislukt, de werkloosheid vliegt door het dak uit, economisch boeren we in sneltreinvaart achteruit, er worden meer en meer belastingen opgelegd en ga zo maar door. Het enige wat ons tegenhoudt om over de rand van de afgrond te tuimelen, is de grote hoeveelheid geld dat van de persen rolt. Dat vers geld moet een bestemming krijgen en vloeit dus naar de financiële markten die op ons op een leugenachtige manier komen vertellen dat alles goed gaat.