De Amerikaanse centrale bank heeft massaal geld in het systeem gepompt en dat is grotendeels voor beleggingsdoeleinden gebruikt.

Gross en El-Erian hebben uiteraard zelf ook niet geaarzeld om gebruik te maken van het overvloedig beschikbaar zijn van goedkoop geld.

Hun vlaggenschip Total Return Fund heeft in de afgelopen vijf jaar beter gedaan dan de concurrentie, met dit jaar een rendement van 9,70%.

Dat is 3% meer dan het gemiddelde dat gelijkaardige fondsen lieten optekenen. Maar mooie liedjes duren nooit eeuwig, volgens PIMCO is krediet als brandstof voor het kapitalisme zo goed als uitgeput. De financiële crisis heeft er een einde aan gemaakt, het liedje is bijna uitgezongen.

De Amerikaanse centrale bank heeft massaal geld in het systeem gepompt en dat is grotendeels voor beleggingsdoeleinden gebruikt. Gross en El-Erian hebben uiteraard zelf ook niet geaarzeld om gebruik te maken van het overvloedig beschikbaar zijn van goedkoop geld. Hun vlaggenschip Total Return Fund heeft in de afgelopen vijf jaar beter gedaan dan de concurrentie, met dit jaar een rendement van 9,70%. Dat is 3% meer dan het gemiddelde dat gelijkaardige fondsen lieten optekenen. Maar mooie liedjes duren nooit eeuwig, volgens PIMCO is krediet als brandstof voor het kapitalisme zo goed als uitgeput. De financiële crisis heeft er een einde aan gemaakt, het liedje is bijna uitgezongen.