De credit spreads en de rentevoeten zijn minder sterk opgelopen dan bij het uitbreken van de Griekse crisis. De beleggers hebben gezien dat Griekenland in rustiger vaarwater is beland.

Zij verwachten dat hetzelfde met Ierland gaat gebeuren. Paulsen is dan ook zeker niet pessimistisch over de evolutie van de beurskoersen. Hij verwacht voor dit jaar een stijging met dubbele cijfers.

Vanaf de dieptepunten uit maart 2009 zijn de koersen al met 80%. Dat betekent dat de beleggers zich niet te veel aantrekken van de Europese begrotingscrisis, maar zich op de eerste plaats focussen op de sterke fundamentals.

De credit spreads en de rentevoeten zijn minder sterk opgelopen dan bij het uitbreken van de Griekse crisis. De beleggers hebben gezien dat Griekenland in rustiger vaarwater is beland. Zij verwachten dat hetzelfde met Ierland gaat gebeuren. Paulsen is dan ook zeker niet pessimistisch over de evolutie van de beurskoersen. Hij verwacht voor dit jaar een stijging met dubbele cijfers. Vanaf de dieptepunten uit maart 2009 zijn de koersen al met 80%. Dat betekent dat de beleggers zich niet te veel aantrekken van de Europese begrotingscrisis, maar zich op de eerste plaats focussen op de sterke fundamentals.