Wall Street sloot in ieder geval hoger, met speciale aandacht voor de financials. De koersen van banken en verzekeraars stonden in de loop van de sessie wat onder druk, maar herstelden na de publicatie van de uitslagen van de stress tests.

Deutsche Bank sloot op Wall Street bijvoorbeeld 0,42% hoger, HSBC boekte een winst van bijna een kwart procent, maar Bank of Ireland liet een meer dan 3% hogere slotkoers optekenen.

Brian Peardon, adviseur bij Harrison Financial Group, is van mening dat de eerste reactie positief kan worden. Het beeld zou echter pas in de loop van deze week duidelijk worden, naarmate er meer details over de stress tests worden bekendgemaakt.

Sommige analisten blijven hoe dan ook sceptisch omdat er weinig details over de testen zelf bekendgemaakt werden. De voorwaarden om te slagen zouden volgens sommigen te makkelijk zijn gemaakt.

Volgens Peardon zijn de uitslagen op zichzelf niet verontrustend, waarbij hij gemakshalve even in het midden laat of ze al dan niet correct zijn.

Wall Street sloot in ieder geval hoger, met speciale aandacht voor de financials. De koersen van banken en verzekeraars stonden in de loop van de sessie wat onder druk, maar herstelden na de publicatie van de uitslagen van de stress tests. Deutsche Bank sloot op Wall Street bijvoorbeeld 0,42% hoger, HSBC boekte een winst van bijna een kwart procent, maar Bank of Ireland liet een meer dan 3% hogere slotkoers optekenen. Brian Peardon, adviseur bij Harrison Financial Group, is van mening dat de eerste reactie positief kan worden. Het beeld zou echter pas in de loop van deze week duidelijk worden, naarmate er meer details over de stress tests worden bekendgemaakt. Sommige analisten blijven hoe dan ook sceptisch omdat er weinig details over de testen zelf bekendgemaakt werden. De voorwaarden om te slagen zouden volgens sommigen te makkelijk zijn gemaakt. Volgens Peardon zijn de uitslagen op zichzelf niet verontrustend, waarbij hij gemakshalve even in het midden laat of ze al dan niet correct zijn.