Mogelijk zet Europa wat Cyprus betreft de hielen in het zand andere mogelijk weerspannige landen als Italië in het gareel te doen lopen. Silvio Berlusconi & Co zijn met deze gewaarschuwd.

In Cyprus verdedigde minister van Financiën Michael Sarris de beslissing om een belasting op bankdeposito's te hebben. Hij gaf toe dat het niet de meest populaire maatregel is, maar Cyprus had weinig andere keuzemogelijkheden tot zijn beschikking. Andere maatregelen waren nog harder aangekomen.

Toch slikken de Cyprioten het niet zomaar dat hun geld wordt afgepakt. Een spoedbijeenkomst van het parlement werd zondag afgelast en verschillende politieke partijen hebben al laten weten niet akkoord te gaan met de getroffen maatregel. Op het eiland blijven vandaag in ieder geval de banken dicht.

Mogelijk zet Europa wat Cyprus betreft de hielen in het zand andere mogelijk weerspannige landen als Italië in het gareel te doen lopen. Silvio Berlusconi & Co zijn met deze gewaarschuwd. In Cyprus verdedigde minister van Financiën Michael Sarris de beslissing om een belasting op bankdeposito's te hebben. Hij gaf toe dat het niet de meest populaire maatregel is, maar Cyprus had weinig andere keuzemogelijkheden tot zijn beschikking. Andere maatregelen waren nog harder aangekomen. Toch slikken de Cyprioten het niet zomaar dat hun geld wordt afgepakt. Een spoedbijeenkomst van het parlement werd zondag afgelast en verschillende politieke partijen hebben al laten weten niet akkoord te gaan met de getroffen maatregel. Op het eiland blijven vandaag in ieder geval de banken dicht.