De vrees is namelijk kleiner geworden dat de landen uit de Europese periferie hun schulden niet meer kunnen afbetalen. Er zijn voorlopig dus geen nieuwe reddingsplannen nodig.

Het was de eerste keer in drie dagen dat de Spaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar stegen. De kredietverlaging was kleiner dan sommige analisten hadden verwacht.

Ook Ierse staatsobligaties kregen wat meer ademruimte. Dublin liet namelijk weten dat het dit jaar geen beroep meer hoeft te doen op de kredietmarkten. Italië verhoogde anderzijds de groeiprognoses voor het BBP.

Steven Major, in Londen global head fixed-income research bij HSBC Holdings, is van mening dat Ierland nu tijd koopt om orde op zaken te stellen omdat veilingen van staatsobligaties dit jaar niet meer aan de orde van de dag zijn.

De vrees is namelijk kleiner geworden dat de landen uit de Europese periferie hun schulden niet meer kunnen afbetalen. Er zijn voorlopig dus geen nieuwe reddingsplannen nodig. Het was de eerste keer in drie dagen dat de Spaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar stegen. De kredietverlaging was kleiner dan sommige analisten hadden verwacht. Ook Ierse staatsobligaties kregen wat meer ademruimte. Dublin liet namelijk weten dat het dit jaar geen beroep meer hoeft te doen op de kredietmarkten. Italië verhoogde anderzijds de groeiprognoses voor het BBP. Steven Major, in Londen global head fixed-income research bij HSBC Holdings, is van mening dat Ierland nu tijd koopt om orde op zaken te stellen omdat veilingen van staatsobligaties dit jaar niet meer aan de orde van de dag zijn.