Axel Weber, chairman van UBS, heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd dat de problemen in de eurozone bijlange na nog niet achter de rug. Zijn. De financiële markten onderschatten systematisch de risico's voor de eurozone. Weber verwijst in dat verband naar de IMF World Economic Outlook.

De schulden in de Europese periferie zijn zo hoog dat 10 eurocent van elke euro die binnenkomt, aangewend moet worden voor het afbetalen van de schulden. Het verschil in schuldengraad tussen de periferie en de kern van de eurozone is in de afgelopen vijf jaar alleen maar toegenomen.

Axel Weber, chairman van UBS, heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd dat de problemen in de eurozone bijlange na nog niet achter de rug. Zijn. De financiële markten onderschatten systematisch de risico's voor de eurozone. Weber verwijst in dat verband naar de IMF World Economic Outlook. De schulden in de Europese periferie zijn zo hoog dat 10 eurocent van elke euro die binnenkomt, aangewend moet worden voor het afbetalen van de schulden. Het verschil in schuldengraad tussen de periferie en de kern van de eurozone is in de afgelopen vijf jaar alleen maar toegenomen.