Ook van de politieke situatie in Italië ligt ongeveer niemand meer wakker. De Italianen slagen er maar in om een stabiele regering op de been te krijgen, maar ook dat blijkt geen onoplosbaar probleem te zijn. De Italiaanse beurs deed vrolijk mee aan de hausse op de Europese beurzen.

Deze vreemde reacties zijn maar op één manier te verklaren: de financiële markten houden rekening met een renteverlaging door de Europese Centrale Bank.

Die maatregel zit nu al ruimschoots in de koersen verrekend en dus zal de pretsfeer op de beurzen niet blijven duren. Ooit zullen de beleggers opnieuw met de neus op de realiteit worden geduwd.

Ook van de politieke situatie in Italië ligt ongeveer niemand meer wakker. De Italianen slagen er maar in om een stabiele regering op de been te krijgen, maar ook dat blijkt geen onoplosbaar probleem te zijn. De Italiaanse beurs deed vrolijk mee aan de hausse op de Europese beurzen. Deze vreemde reacties zijn maar op één manier te verklaren: de financiële markten houden rekening met een renteverlaging door de Europese Centrale Bank. Die maatregel zit nu al ruimschoots in de koersen verrekend en dus zal de pretsfeer op de beurzen niet blijven duren. Ooit zullen de beleggers opnieuw met de neus op de realiteit worden geduwd.