Volgens de Bank for International Settlements wordt er tegen die achtergrond te weinig aandacht besteed aan de signalen die er op wijzen dat de economie in herstel is.

Bij de publicatie van de april-cijfers met betrekking tot de werkloosheid in de Verenigde Staten, cijfers die beter dan verwacht waren, daalde de S&P 500 Index in reactie met anderhalf procent.

De economen van de BIS wijzen op de mogelijke interactie tussen de overheidsschulden en de economische groei. Adviseur Stephen Cecchetti van de bank vreest dat we zo een zelfvervullende voorspelling krijgen.

Het consumentenvertrouwen daalt en daardoor wordt het mogelijk dat sommige Europese landen opnieuw in een recessie gaan belanden.

Volgens de Bank for International Settlements wordt er tegen die achtergrond te weinig aandacht besteed aan de signalen die er op wijzen dat de economie in herstel is. Bij de publicatie van de april-cijfers met betrekking tot de werkloosheid in de Verenigde Staten, cijfers die beter dan verwacht waren, daalde de S&P 500 Index in reactie met anderhalf procent. De economen van de BIS wijzen op de mogelijke interactie tussen de overheidsschulden en de economische groei. Adviseur Stephen Cecchetti van de bank vreest dat we zo een zelfvervullende voorspelling krijgen. Het consumentenvertrouwen daalt en daardoor wordt het mogelijk dat sommige Europese landen opnieuw in een recessie gaan belanden.