Blankfein was al CEO van de Amerikaanse zakenbank toen de financiële crisis van 2007-2008 losbarstte. Bij het uitbreken van de crisis werden verschillende scenario's naar voren geschoven, maar als puntje bij paaltje kwam bleek het worst-case scenario bewaarheid te worden.

Wanneer een vermogensbeheerder denkt dat iets onmogelijk is, een mening die ook door zijn collega's wordt meegedeeld, zal iedereen zijn gedrag zo aanpassen dat het ergste inderdaad zal gebeuren. Niemand geloofde in de instorting van de Amerikaanse vastgoedmarkt, maar uiteindelijk is die instorting toch gebeurd.

Blankfein was al CEO van de Amerikaanse zakenbank toen de financiële crisis van 2007-2008 losbarstte. Bij het uitbreken van de crisis werden verschillende scenario's naar voren geschoven, maar als puntje bij paaltje kwam bleek het worst-case scenario bewaarheid te worden. Wanneer een vermogensbeheerder denkt dat iets onmogelijk is, een mening die ook door zijn collega's wordt meegedeeld, zal iedereen zijn gedrag zo aanpassen dat het ergste inderdaad zal gebeuren. Niemand geloofde in de instorting van de Amerikaanse vastgoedmarkt, maar uiteindelijk is die instorting toch gebeurd.