Het was onder de andere de bedoeling van de ECB om de koers van de euro te doen verzwakken, maar daar is Draghi dus niet in geslaagd. De euro viel aanvankelijk terug richting 1,35 euro, om vervolgens vliegensvlug weer recht te krabbelen. Uiteindelijk sloot de euro donderdag zelfs hoger.

Van een quantative easing kwam niets in huis, hoewel Draghi bijkomende maatregelen in het vooruitzicht stelde wanneer de koers van de euro niet zou verzwakken. Het ziet er dus naar uit dat op de volgende ECB-meeting bijkomende maatregelen aangekondigd zullen worden. De stand in de match financiële markten - Mario Draghi is nu 1-0.

Het was onder de andere de bedoeling van de ECB om de koers van de euro te doen verzwakken, maar daar is Draghi dus niet in geslaagd. De euro viel aanvankelijk terug richting 1,35 euro, om vervolgens vliegensvlug weer recht te krabbelen. Uiteindelijk sloot de euro donderdag zelfs hoger. Van een quantative easing kwam niets in huis, hoewel Draghi bijkomende maatregelen in het vooruitzicht stelde wanneer de koers van de euro niet zou verzwakken. Het ziet er dus naar uit dat op de volgende ECB-meeting bijkomende maatregelen aangekondigd zullen worden. De stand in de match financiële markten - Mario Draghi is nu 1-0.