De financiële markten maken zich zorgen over de gezondheidstoestand van de wereldeconomie en de economische opleving.

De macro-economische indicatoren die tijdens de maand maart werden bekendgemaakt, waren bepaald zwak. Mogelijk heeft dat gegeven een rol gespeeld.

De publicatie van de tegenvallende BBP-cijfers in China afgelopen maandag kan in dat verband de druppel zijn geweest die de emmer heeft doen overlopen.

Volgens Gijsels brengt dit ons in de moeilijke situatie dat asset classes elk afzonderlijk bekeken moeten worden en dat er geen veralgemeningen meer mogen gemaakt worden.

De financiële markten maken zich zorgen over de gezondheidstoestand van de wereldeconomie en de economische opleving. De macro-economische indicatoren die tijdens de maand maart werden bekendgemaakt, waren bepaald zwak. Mogelijk heeft dat gegeven een rol gespeeld. De publicatie van de tegenvallende BBP-cijfers in China afgelopen maandag kan in dat verband de druppel zijn geweest die de emmer heeft doen overlopen. Volgens Gijsels brengt dit ons in de moeilijke situatie dat asset classes elk afzonderlijk bekeken moeten worden en dat er geen veralgemeningen meer mogen gemaakt worden.