Ongeveer anderhalf jaar geleden verklaarde Draghi alles te zullen doen om de euro te redden, maar dat de koers van de euro door het plafond zou vliegen was uiteraard ook niet de bedoeling. Blijkbaar zou China op grote schaal euro's kopen om zijn buitenlandse valutareserves te diversifiëren.

Er wordt nu openlijk gesproken over OMT 2.0, nieuwe maatregelen bedoeld om de koersstijging van de euro af te remmen. Een te dure euro kan bezwaarlijk een goede zaak genoemd wordt voor de economie van de Europese probleemlanden. De bedrijven in die landen krijgen het steeds moeilijker om zich te manifesteren op de exportmarkten.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verklaarde Draghi alles te zullen doen om de euro te redden, maar dat de koers van de euro door het plafond zou vliegen was uiteraard ook niet de bedoeling. Blijkbaar zou China op grote schaal euro's kopen om zijn buitenlandse valutareserves te diversifiëren. Er wordt nu openlijk gesproken over OMT 2.0, nieuwe maatregelen bedoeld om de koersstijging van de euro af te remmen. Een te dure euro kan bezwaarlijk een goede zaak genoemd wordt voor de economie van de Europese probleemlanden. De bedrijven in die landen krijgen het steeds moeilijker om zich te manifesteren op de exportmarkten.